Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Foundation Lions Clubs International Foundation
Hoppa till sidfot

Katastrofanslag

Katastrofanslag

section

När katastrofer inträffar är Lions bland de första att erbjuda hjälp. Med ett katastrofanslag från LCIF kan Lions medlemmar göra ännu mer. Lions och LCIF finns där för att hjälpa till efter orkaner, översvämningar, bränder och andra ödeläggande katastrofer. LCIF erbjuder flera olika typer av anslag, för att stödja olika steg avseende katastrofhjälp.

Anslag för katastrofberedskap stödjer distrikt som är intresserade av att samarbeta med lokala myndigheter och andra hjälporganisationer, för att planera och förbereda inför hjälpinsatser vid framtida katastrofer. Lions distriktsguvernörer kan ansöka om anslag för katastrofberedskap. Anslag kan beviljas upp till USD 10 000.

Nödfallsanslag kan bevilja upp till USD 10 000 till distrikt som har drabbats av en naturkatastrof. Lions distriktsguvernörer kan ansöka om nödfallsanslag, för att tillgodose omedelbara behov såsom mat, vatten, kläder och läkemedel. Normalt beviljar LCIF nära USD 2 miljoner i nödfallsanslag varje år.

Anslag för samhällsåteruppbyggnad kan hjälpa distrikt som är intresserade av att stödja kortsiktiga insatser om städning och reparationer där andra organisationer redan har avhjälpt omedelbara behov. Lions distriktsguvernörer kan ansöka om anslag för samhällsåteruppbyggnad. Anslag kan beviljas upp till USD 20 000.

Större katastrofanslag kan beviljas till långsiktiga återuppbyggnadsprojekt efter katastrofer i stor skala. Större katastrofanslag beviljas endast av den internationella presidenten tillsammans med LCIF:s ordförande och kan ej sökas av distrikten. Dessa anslag tillhandahåller betydande belopp för att hjälpa till efter katastrofer med stor påverkan, till exempel efter jordbävningarna i Mexiko, jordbävningen i Italien 2016 och orkanen Harvey i USA.

Material om anslag till katastrofhjälp:

section

Hoppa till toppen