Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Foundation Lions Clubs International Foundation
Hoppa till sidfot

Meddelande från LCIF

Meddelande från LCIF

section

En spännande inledning

Bästa lionmedlemmar,

Jag vill inleda mitt första nyhetsbrev med att berätta hur glad jag är över min nya roll som ordförande för Lions Clubs International Foundation (LCIF).  Jag har fått ta del av många underbara serviceprojekt runt om i världen, varav några har erhållit finansiellt stöd från LCIF, och jag är redo att använda min erfarenhet på ett nytt sätt genom att stödja vår stiftelse.

LCIF stödjer serviceprojekt som förändrar liv runt om i världen genom att tillhandahålla anslagsmedel till Lions lokala och globala humanitära insatser. Ditt bidrag till LCIF tillhandahåller katastrofhjälp, räddar syn, stödjer ungdomar och tillgodoser humanitära behov runt om i hela världen.

Detta verksamhetsår leder oss fram till stiftelsens 50-årsjubileum och vårt mål för året är att samla in USD 50 miljoner för att stödja Lions hjälpinsatser på fler sätt än någonsin tidigare. Lions har sin styrka i sitt antal. När vi samarbetar kan vi åstadkomma fantastiska saker. Jag är övertygad om att det här året kommer att bli LCIF:s bästa år någonsin!

Jag ser framemot mitt år som ordförande och hoppas att få se Lions och LCIF arbeta hårt för att skapa positiv förändring i vår värld.

Med vänlig lionhälsning

Chancellor Bob Corlew
Ordförande, Lions Clubs International Foundation

Lions Clubs Internationals firade 100 år vid den internationella kongressen
Över 30 000 lionmedlemmar från hela världen träffades i Chicago förra månaden för att fira LCI:s 100-årsjubileum vid den internationella kongressen. En av höjdpunkterna var Special Olympics och leomedlemmarnas basketevenemang för att främja social inkludering, evenemanget presenterades av tidigare NBA-basketspelaren Sam Perkins. Leomedlemmar och Special Olympics-idrottare deltog i basketövningar samtidigt som de lärde sig mer om varandra.

Kongressen är ett utmärkt tillfälle att tacka alla generösa lionmedlemmar som har gett en gåva. Ett särskilt tack till alla Melvin Jones Fellows, Progressive Melvin Jones Fellows och klubbar med 100 % Melvin Jones Fellows samt alla humanitära partner. I år samlade vi in ett av de högsta beloppen som någonsin samlats in till LCIF under en kongress. Tack vare era bidrag kommer samhällen runt om i världen att få hjälp när det behövs.

Projekt för att utrota blindhet som går att förebygga hos barn.
I över 15 år har LCIF:s SightFirst-program och Världshälsoorganisationen samarbetat för att hjälpa över 127 miljoner barn genom att försöka utrota blindhet som går att förebygga hos barn. Projektet är en insats som inleddes 2001. Sedan dess har man etablerat 51 ögoncenter för barn och gett stöd till 50 länder i Afrika, Amerika, östra Medelhavsområdet, Europa, Sydostasien och västra Stilla havet. Centren tillhandahåller förebyggande, terapeutisk och rehabiliterande ögonvård för barn mellan 0-15 år. Per dagens datum har man tillhandahållit utbildningar för över 67 000 ögonvårdspersonal, man har genomfört ögonundersökningar på 13 miljoner barn och över 127 miljoner barn har fått behandling. Man har också genomfört närmare 1 miljon föreläsningar för föräldrar och sjukvårdspersonal. Tack vare dina donationer till LCIF har miljontals barn fått chansen att undvika barnblindhet.

Uppdatering om posten klubbens LCIF-koordinator
Klubbens LCIF-koordinator är en ambassadör för LCIF på klubbnivå och mycket viktig i arbetet med att främja vår stiftelse. Denna person berättar om LCIF:s insatser, motiverar medlemmarna att stödja LCIF och gör det möjligt för LCIF att utöka det humanitära arbetet både lokalt och globalt. Klubbens LCIF-koordinator kommer att utrustas med resurser som hjälper dem att främja stiftelsens mål bland Lions medlemmar.

En ny policy har fastställts som hjälp för att tillsätta denna viktiga roll i klubben.  Utöver att vara mentorer till klubbpresidenten och vice klubbpresidenten kommer närmast föregående klubbpresidenter att utses till klubbens LCIF koordinatorer.  Om han/hon inte har möjlighet att inta rollen kan en annan klubbmedlem utses till posten.

section

Hoppa till toppen