Stöd LCIF

Donera i dag

Berika människors liv runtom i världen. mer

Opening Eyes

En idrottare från Polen undersöks.Undersökningar visar att bland Special Olympics-idrottarna har 68 % inte genomgått en synundersökning på tre år, 37 % har behov av glasögon och 18 % har felaktiga glasögon. Handikappade är i stort sett en utsatt grupp när det gäller synvård. De förtjänar, och bör ha tillgång till, vård av hög kvalitet som är lämplig för deras särskilda behov.

Därför inledde LCIF och Special Olympics ett partnerskap år 2001 för att ge gratis synundersökningar vid vissa Special Olympics-evenemang i världen. Idrottarna får även diagnoser för synrelaterade problem, korrigerande och skyddande glasögon och lär sig hur man på ett bättre sätt kan ta hand om sina ögon.

Special Olympics-Lions Clubs Internationals Opening Eyes-program är en lyckad samarbetsinsats som är beroende av tusentals frivilliga lionmedlemmar, läkare och synvårdsspecialister och utbildare. Mer än 211 000 idrottare har undersökts och glasögon på recept har delats ut till 99 000 idrottare. Totalt har 10 500 läkare rekryterats och utbildats genom programmet. Mer än 15 000 frivilliga lionmedlemmar i världen har gett av sin tid och sitt kunnande för denna sanna laginsats.
 
Opening Eyes bekostas av LCIF:s Core 4-anslag. Sedan programmet inleddes har stiftelsen delat ut mer än USD 12,2 miljoner i anslagsmedel.

För mer information om Opening Eyes, besök Special Olympics webbplats.

print