Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Foundation Lions Clubs International Foundation
Hoppa till sidfot

Vitsord

Vitsord

section

Citat om katastrofhjälp från lionmedlemmar och andra som var på plats efter de senaste katastroferna. I dessa vitsord delar offer och volontärer sina egna erfarenheter av LCIF:s hjälpinsatser

Jordbävningen i Japan

"När jag ringde distriktsguvernör Tabata, saknades hans föräldrar och släktingar, men hans första kommentar till mig var ‘jag måste göra något innan många medlemmar lämnar Lions’. Jag kan knappt beskriva de känslor som rann över mig. Mitt i förödelsen var de lionmedlemmar jag träffade fulla av värdighet och redo att hjälpa andra trots de hemska förhållandena. Vi bör stödja dessa personer så mycket vi kan."
—Lionmedlem Motohiro Oono, Saitama, distrikt 330-C

"Den 11 mars, strax före klockan 15, hörde jag ett klapprande ljud och det var början på tragedin. Jag trodde att skakningarna skulle lugna sig snart, men jag hade fel. Jag såg hur marken gungade, en svetsare i vår fabrik for iväg, en produkt som väger mer än två ton gled iväg två meter och metallplåtar föll. Vi hoppade ut från fabriken. Ute såg vi någonting otroligt – en fyra-tons-lastbil som svävade i luften... Lionmedlemmar över hela Japan skickade vatten och mat till oss. Vårt område drabbades mindre jämfört med de svårt drabbade områdena som Iwate och Miyagi, så först tvekade jag att ta emot erbjudandet. Men jag är säker på att det här betyder mycket för dem som sitter i mörker i tillfälliga boenden."
—Masamitsu Kitamura, President i Hitachi Sakura Lions Club, distrikt 333-E

"Två dagar efter jordbävningen avslutade distriktsrådet för 330-A vårt vanliga möte tidigt, och vi begav oss till Shinjuku-stationen med donationsbössor i händerna. Strax efter att vi börjat ropa och be om donationer kom en ung kvinna fram till oss. 'Det här är för jordbävningen i Miyagi, eller hur?' Ja, det är det. Jag har inte lyckats få kontakt med min vän. Var snäll och förmedla det här.' Hon stoppade 1 000 yen i bössan med tårar i ögonen. Så många människor, de flesta av dem unga, tog fram sina plånböcker när de förstod vart insamlingen gick. När vi sa tack sa många av dem "var snäll och förmedla det här", "vi räknar med er" eller helt enkelt "tack".  En del grät. En ung kvinna som donerade anslöt sig till oss i insamlingen tills vi var klara."
—Junichi Kayashima, distrikt 330-A, Tokyo, Japan

Jordbävningen i Nya Zeeland

"Vid ett katastrofmöte i jordbävningskommittén pratade jag med en medlem vars hus var skadat, hans arbetsplats var stängd, han hade varken el, vatten eller avloppsanslutning, men ändå deltog han i ett lionmöte för att få veta hur han kunde hjälpa invånarna i Christchurch."
— Tidigare internationella direktor Ron Luxton
 
“Människor var så tacksamma mot lionmedlemmarna för att de fick vatten, och många av de boende ville hjälpa till att bekosta det… [de] blev så rörda över att lionmedlemmar, trots att de själva drabbats, hjälpte stadens invånare.”
—Distriktsguvernör Raewyn Clearwater

"Vi behövde hjälp och kände till Lions arbete. Vi ringde och de agerade direkt."
—Penny Mason, VD för Röda Korset, Nya Zeeland

section

Hoppa till toppen