Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Foundation Lions Clubs International Foundation
Hoppa till sidfot

Hörsel

Hörsel

section

Hörselnedsättning är ett handikapp som faktiskt har blivit vanligare under de senaste decennierna. Världshälsoorganisationen rapporterar att 360 miljoner människor i världen lider av nedsatt hörsel som gör dem handikappade. När folk inte har råd att betala den höga kostnaden för en bra hörapparat — som i genomsnitt kostar USD 4 500 styck och ofta inte täcks av försäkring — måste de nöja sig med dåligt fungerande hörapparater eller, ännu värre, tystnad.

36 miljoner amerikaner har hörselförlust, och de sju miljoner amerikaner som inte har råd med hörapparater har blivit en utsatt befolkningsgrupp. Lions och LCIF arbetar med att lösa det här problemet med ett pilotprogram för Lions projekt för billiga hörapparater (AHAP).

Lions har i många år arbetat med att hjälpa hörselhandikappade och samlar in tusentals hörapparater och ger frivilligt tusentals timmar till hörselrelaterade serviceprojekt. LCIF har delat ut 150 anslag på totalt USD 5,9 miljoner till hörselrelaterade projekt runtom i världen.

Genom projekt för billiga hörapparater AHAP når Lions hörselhandikappade med låg inkomst i nästan alla samhällen i USA. AHAP:s vårdmodellsschema innehåller att ge hörapparater av hög kvalitet och tjänster från hörselvården för prover, inpassning av hjälpmedlen och uppföljande vård. Sedan 2009 har 768 hörapparater delats ut till personer som annars inte skulle haft råd med dem.

För närvarande distribuerar Lions AHAP tre typer av billiga hörapparater genom ett partnerskap med Rexton, Inc. Rexton ger generöst ut rabatterade och in natura-bidrag för hörapparater. LCIF:s partnerskap med Rexton gör att lionklubbar, distrikt och hörselprogram kan beställa ett eller båda hjälpmedlen från Lions AHAP.

Så här fungerar projektet för billiga hörapparater,

Lokala lionklubbar arbetar med personer för att bestämma om de kan delta (baserat på inkomst) och ordnar hörselprov hos en partner inom hörselvården. Lionklubben kontaktar Lions AHAP för beställning och leverans av hörapparaten(rna). Den valda hörselvårdgivaren säkerställer sedan korrekt anpassning av hjälpmedlet och ger uppföljande vård för justeringar vid behov.

Så här deltar man i AHAP

För klubbar:
Kontakta Lions AHAP för att börja delta i programmet. Lions AHAP samarbetar med klubbar för att sätta upp den struktur som behövs för att identifiera berättigade sökande och samarbeta med hörselvårdspersonal.

Ladda ner AHAP:s kvalificeringsblankett, ansökan, beställningsformulär, och faktablad.

För enskilda:
AHAP-programmet är bara tillgängligt genom lokala lionklubbar. Enskilda personer kan inte ansöka själva om att få en hörapparat. Klicka här för att hitta en lokal lionklubb, kontakta Lions AHAP på 630 203 3819 eller e-posta oss.

Material

Ladda ner vårt formulär för hörapparater, översiktsbroschyr och beskrivningar av ledande hörapparater.

section

Hoppa till toppen