Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Foundation Lions Clubs International Foundation
Hoppa till sidfot

Vittnesmål om mässlingen

Vittnesmål om mässlingen

section

”Jag har sett ett barn med mässlingen. Jag vill inte att det ska hända min son. Den här vaccinationen är mycket viktig.”
Pascaline Rasoanjanahary, som hörde talas om vaccinationskampanjen i sitt land Madagaskar genom ett radiomeddelande från Lions. Hon tog med sig sin niomånaders son Patrick för att få honom vaccinerad.

Lionmedlem ger mässlingvaccination i Nepal”Jag besökte ett missionssjukhus där de hade en mässlingavdelning full av barn som fått sjukdomen för att de inte hade blivit vaccinerade. Läkarna kunde inte göra så mycket för dem därför att det inte finns något särskilt botemedel mot mässlingen när de väl fått viruset”, sa han. ”Trots deras insatser var dödligheten mycket stor. Enda sättet att bli av med problemet var att hejda överföringen av viruset. Och det kräver mycket höga vaccinationssiffror — inte bara för barnen som nu är i riskzonen, men också för barn som föds efter årets kampanj och som kommer att utsättas för risker några veckor efter de fötts”.
- Bob Davis, nu mässlingdelegat för Röda Korset, och som till fullo förstod sjukdomens faror först när han reste till Afrika år 1979.

”Tack vare Lions propagandaprogram kan vi mobilisera folk från gräsrotsnivå till högsta regeringsnivå.”
- Tidigare distriktsguvernörTebebe Berhan från Etiopien

”Det måste vara på gräsrotsnivå. Vi måste nå ut till alla avkrokar i landet för att utbilda bybor och mobilisera dem för det här programmet.”
- Tidigare internationella direktor H.O.B. Lawal från Nigeria

”Lions roll är att öka kännedomen och locka så många föräldrar som möjligt att ta med sina barn för vaccination. Det är mycket, mycket viktigt.”
- Lionmedlem Jose Bronfman från Madagaskar

”Gates Foundation är mycket stolt över att ha varit en partner i era tidiga mässlingprojekt, och vi tycker det är spännande att fortsätta detta samarbete. … Om du vill gå snabbt fram, gå ensam. … Om du vill gå långt, gå tillsammans. Med Lions i ledningen kan vi gå hur långt som helst tillsammans.”
- William H. Gates, Sr., delad ordförande i Bill & Melinda Gates FoundationTvå lionmedlemmar gör reklam för mässlingskampanjen.

”Mässlinginitiativet är mycket viktigt för LCIF. Vi kan göra så mycket mer med världsomfattande partnerskap när vi kombinerar vårt expertkunnande för att få större effekt. Nu går vi gemensamma insatser med andra organisationer som vet att mässlingen är en viktig faktor för synförlust och dödsfall. Det här anslaget från Gates Foundation motiverar oss att göra ännu mer.”
- Sid L. Scruggs III, LCIF-ordförande

”När det skrivs historia och mässlingen är utrotad från världen – när vi kan återberätta Thomas Jeffersons citat att ‘världen kommer bara att veta genom historien att den här sjukdomen har existerat’ – kommer den att beskriva en global insats med ständig kvalitetsförbättring i vaccinationsprogram.… Den kommer att förundras över hur snabbt programmet förbättrades. Men den kommer att förundras ännu mer över hur snabbt mässlingviruset försvann.”
- Dr. William Foege, global hälsoexpert som arbetade på Nigerias landsbygd på 1960-talet, och minns när mässlingen var ”den enskilt mest dödliga sjukdomen i världen”.

"Det här är väldigt viktigt arbete. Hälso- och social service negligeras i mitt land och vi är glada över att vi har er hjälp."
- Ram Baran Yadav, Nepals president, där en spruta, ett liv: Lions mässlinginitiativ började i februari 2012

"Lions ger verksamhetsstöd. Regeringen kan inte göra det ensam. Vi närmar oss utrotning av mässlingen runt 2016. Alla vårdgivare har fått instruktioner att arbeta i nära samarbete med Lions. Jag ber Lions att engagera sig i alla vaccinationer."
- Dr. Shyam Raj Upreti från Nepals hälsoministeriums Child Health Division

"Tack för era långvariga insatser för att förhindra blindhet. Mässlingen och röda hund kan också orsaka blindhet. WHO kommer att fortsätta vara en partner i denna satsning. Tack för era generösa bidrag för att möjliggöra detta."
- Dr. W. William Schluter från WHO:s program för vaccination av sjukdomar som kan förebyggas, kommunkontoret i Nepal

section

Hoppa till toppen