Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Foundation Lions Clubs International Foundation
Hoppa till sidfot

Partners

Partners

section

Gavi Vaccine Alliance

GAVI Vaccine Alliance och Lions Clubs International presenterade ett unikt partnerskap på kongressen i Hamburg för att skydda tiotals miljoner barn i världens fattigaste länder mot mässlingen, en mycket smittsam sjukdom som uppskattningsvis dödar 430 personer varje dag, mestadels i utvecklingsländer.

Under partnerskapet ska Lions Clubs skicka ut sitt nätverk med 1,35 miljoner frivilliga att samla in USD 30 miljoner och förbättra tillgången till vaccin från GAVI, ett offentligt-privat partnerskap som har till mål att rädda barns liv och värna om människors hälsa genom att förbättra tillgången till vaccination i världens fattigaste länder.

De medel som samlas in av Lions kommer att matchas av brittiska Department for International Development (DFID) och Bill & Melinda Gates Foundation, vilket ger totalsumman till USD 60 miljoner. Tillkännagivandet skedde under Lions Clubs Internationals 96:e årliga kongress i Hamburg, Tyskland.

Se en video från den internationella kongressen som meddelar partnerskap.

Mässling- och röda hund-initiativet

Barn i Nepal framför mässlingsbanderollLCIF är officiell partner i mässling- och röda hund-initiativet (tidigare mässlinginitiativet), en samarbetsinsats för Världshälsoorganisationen (WHO), FN:s stiftelse UNICEF, amerikanska Röda Korset och U.S. Centers for Disease Control and Prevention för att minska antalet mässlingrelaterade dödsfall. Mässling- och röda hund-initiativet anses vara ett av de mest effektiva partnerskapen i historien för allmän hälsovård. 

Mässling- och röda hund-initiativet startade år 2001 på premissen att varje dödsfall i mässlingen var ett för mycket. På den tiden var mässlingen den främsta enskilda dödsorsaken bland barn som kunde förhindras med hjälp av vaccin. Partner ger tekniskt, ekonomiskt och gräsrotsstöd för vaccinationskampanjer för mässlingen.

Genom att lägga samman sina resurser uppnådde mässlinginitiativet utmärkta resultat på vägen mot att utrota mässlingen. Mer än 1 miljard barn har vaccinerats. Barn i mer än 80 länder har fått vaccinationer, vilket minskat dödsfallen i mässlingen med 90 procent i nästan alla länder.

I april 2012 bytte mässlinginitiativet namn till mässling- och röda hund-initiativet Det nya namnet passar dess nya globala strategi att sikta in sig på röda hund och medfödda rubellasyndrom vid sidan av mässlingen genom en kombinerad vaccination.

Mässling- och röda hund-initiativet har starkt stöd från Global Alliance for Vaccines and Immunisation (GAVI) och tar in nya partner, bland annat American Academy of Pediatrics, International Pediatric Association och Sabin Vaccine Institute.

LCIF och Lions är stolta över att vara partner med organisationer som leder insatsen för att utrota mässlingen. Tillsammans skriver vi historia om mässlingen.

Bill & Melinda Gates Foundation

Lionmedlemmar i Uganda vaccinerar mot mässlingen.För att öka Lions insatser under det senaste årets pilotprogram utmanade Bill &Melinda Gates Foundation Lions att samla in USD 10 miljoner. För varje USD 2 som Lions donerade matchade Gates foundation med USD 1. Anslaget på USD 5 miljoner var den största enskilda donationen i LCIF:s historia. Denna historiska gåva från Gates Foundation är en viktig milstolpe för Lions och säkerställer att många fler barn kan leva och vara vid god hälsa.

En spruta, ett liv: Lions mässlinginitiativ uppnådde sitt mål att samla in USD 15 miljoner för Mässlings- och röda hund-initiativet i oktober 2012. Det går fortfarande att donera för mässlingen online och alla donationer som hjälper till i denna utmaning kan räknas för ett erkännande gällande Melvin Jones Fellowship.

section

Hoppa till toppen