Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Foundation Lions Clubs International Foundation
Hoppa till sidfot

Opening Eyes

Opening Eyes

section

Undersökningar visar att bland Special Olympics-idrottarna har 68 % inte genomgått en synundersökning på tre år, 37 % har behov av glasögon och 18 % har felaktiga glasögon. Handikappade är i stort sett en utsatt grupp när det gäller synvård. De förtjänar, och bör ha tillgång till, vård av hög kvalitet som är lämplig för deras särskilda behov.

Därför inledde LCIF och Special Olympics ett partnerskap år 2001 för att ge gratis synundersökningar vid vissa Special Olympics-evenemang i världen. Idrottarna får även diagnoser för synrelaterade problem, korrigerande och skyddande glasögon och lär sig hur man på ett bättre sätt kan ta hand om sina ögon.

Special Olympics-Lions Clubs Internationals Opening Eyes-program är en lyckad samarbetsinsats som är beroende av tusentals frivilliga lionmedlemmar, läkare, synvårdsspecialister och utbildare. Mer än 350 000 idrottare har undersökts och glasögon på recept har delats ut till 110 000 idrottare. Mer än 20 000 frivilligarbetande synvårdspersonal har deltagit i programmet. Och mer än 20 000 lionvolontärer över hela världen har gett av sin tid och talang för detta sanna lagarbete som har varit igång i över 70 länder.
 
Opening Eyes-programmet bekostas av LCIF:s Core 4-anslag. Sedan programmet inleddes har stiftelsen delat ut mer än USD 13,3 miljoner i anslagsmedel.

Vid Lions Clubs International :s 96:e årliga kongress i Hamburg, Tyskland, meddelade LCIF en utökning av Lions partnerskap och möjligheter. Hitta mer information om detta här.

För mer information om Opening Eyes, besök Special Olympics webbplats.

section

Hoppa till toppen