Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Foundation Lions Clubs International Foundation
Hoppa till sidfot

Partnerskapsinitiativ

Partnerskapsinitiativ

section

150 miljoner barn runtom i världen behandlades för barnblindhet
350 000 Special Olympics-idrottare fick synundersökningar
Mer än fem miljoner gråstarroperationer genomfördes i Kina
Mer än 21 miljoner utsatta barn fick synundersökningar i Asien

Framgångar som dessa kunde vi inte ha klarat ensamma. Det är bara genom partnerskap som LCIF kan fortsätta att hjälpa till att bevara och återställa synen blinda och synskadade runtom i världen. Genom nya och långtgående partnerskap med företag, myndigheter, stiftelser, andra privata organisationer och lokala samhällsledare kan vi uppnå gemensamma mål, dela expertis och få medel att räcka längre.

Våra nuvarande partnerskap för syn

Barnblindhetsprojekt

LCIF:s SightFirst-program och Världshälsoorganisationen har gått samman för Project for Elimination of Avoidable Childhood Blindness, som har stärkt eller etablerat 45 behovsbaserade Lions synvårdscentra för barn runtom i världen. Detta partnerskap har gett förebyggande, terapeutisk och rehabiliterande synvård till 140 miljoner barn.

Lions lins- och syncenter
Essilor International samarbetar med LCIF för att globalt erbjuda billiga glasögon av hög kvalitet av humanitära skäl. Lions lins är pilotprogram i flera brytningsfelsprojekt i Afrika och USA.

Mässlinginsats
LCIF stödjer en global insats som leds av Mässlinginsatsen för att skydda barn mot mässlingen och stärka rutinmässiga vaccinationstjänster.

Opening Eyes
Sedan 2001 har LCIF och Special Olympics samarbetat för att ge synundersökningar, glasögon och andra synvårdstjänster till idrottare.

Insatser för barn med grå starr
Bausch + Lomb och LCIF samarbetar för att utveckla och ge innovativa, kapacitetsbyggande preventions- och behandlingsprogram för barn med grå starr.

Seende barn
LCIF och Johnson & Johnson Vision Care-företagen har samarbetat för att utveckla detta program som ger synundersökningar och synvårdsutbildning för barn i nio länder i Asien. 

SightFirst-insatser i Kina
Detta partnerskap med hälsoministeriet och Chinese Disabled Person’s Federation har utvecklat kirurgkliniker på landet och sekundära synvårdsenheter, och gett miljoner gråstarrsoperationer som har gett blinda synen tillbaka.

section

Hoppa till toppen