Gör dig redo för vår nya webbplats!

Återupptäck lionsclubs.org. En helt ny design och verktyg som är enkla att använda, skapade för att förbättra våra globala hjälpinsatser.
Lanseras globalt i slutet av oktober 2018

Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Foundation Lions Clubs International Foundation
Hoppa till sidfot

Ungdomar

Ungdomar

section

Sedan LCIF bildades för nästan 50 år sedan har stiftelsen engagerat sig i att hjälpa behövande barn och ungdomar överallt i världen. Vi når ut till tusentals ungdomar varje dag genom ett flertal program som hjälper dem njuta av att vara barn och växa till framgångsrika vuxna.

Lions Quest

Lions Quest på Filippinerna

Mer än 15 miljoner ungdomar har lärt sig positiva livsfärdigheter genom Lions Quest, vårt mest omfattande program för ungdomar. Lions Quest förenar hemmet, skolan och samhället för att hjälpa ungdomar att växa och bli kapabla och välmående genom positiva ungdomsutvecklingsprogram. Mer än 600 000 lärare har utbildats för att genomföra programmen, som stödjer deras karaktärsutveckling, sociala och emotionella inlärning, sunda värderingar, prevention mot våld och drogmissbruk samt lär dem tjäna. 

Lions arbetar med skolor för att införa programmet från förskolan till gymnasiet och samarbetar ofta i samhällsprojekt om att lära sig tjäna.

Programmet har fått mycket lovord från lärare och bra betyg av statliga myndigheter. Under de senaste 30 åren har programutvecklare, skoldistrikt, universitet och oberoende forskningsföretag genomfört programutvärderingar som visar att Lions Quest-programmet förbättrar provresultat, ändrar attityder och åsikter om drogmissbruk och våld, minskar förekomsten av disciplinproblem, minskar risken att sluta skolan i förtid och minskar användningen av alkohol, tobak och andra droger.

Collaborative for Academic, Social, and Emotional Learning (CASEL) är nationens ledande organisation för att avancera utvecklingen av akademisk, social och emotionell kompetens för alla studenter. CASEL har släppt sin CASEL-guide för 2015: Effective Social and Emotional Learning Programs—Middle and High School Edition, som betygsätter väldesignade, evidensbaserade sociala och emotionella inlärningsprogram som används i grundskolan och gymnasiet. Lions Quest: Tillsammans är ett av nio program som fick toppbetyg, och fick sig en plats i handbokens "SELect"-lista vilket innebär att de hade en positiv effekt såsom att förbättra akademiska studier och minska problembeteende.

Lions Quest utökas kontinuerligt och är i dag aktivt i nästan 100 länder, och programmaterialet har översatts till 40 språk. Detta positiva program för ungdomsutveckling har en stor global inverkan. Titta på en video om programmet i Indien och läs berättelser från dem som påverkats.

Du kan även se videor om LCIF:s insatser för att stödja ungdomar och lära dig mer om LCIF:s partner.

section

Lions Quest-publikationer:

Hoppa till toppen